Uleiul de masline pentru par, unghii si organism!

downloadUlei de masline extravirgin/ Organismul uman

Acest ulei – provine de la prima presare a maslinelor si este considerat uleiul de masline de cea mai buna calitate, cu o aroma perfecta si o aciditate echilibrata. Acest tip de ulei este mai putin procesat decat uleiul de masline virgin si este foarte aromat.

Beneficiile uleiului de masline sunt recunoscute  din vremea lui Hipocrate, cand maslinele erau simbolul pacii  si al gloriei. In prezent, medicii si nutritionistii au realizat ca uleiul de masline extravirgin, in special, detine importante proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii corpului tau atat in interior cat si in exterior.

Beneficiile medicale ale uleiului de masline se datoreaza atat continutului ridicat de acizi grasi monosaturati, cat si continutului ridicat de antioxidanti. Acest ulei, extravirgin este singurul ulei care poate fi consumat fara a fi procesat in prealabil. Este cea mai bogata sursa de grasimi monosaturate.

Uleiul de masline previne bolile de inima sau de stomac  precum este gastrita si  ajuta  secretia naturala a bilei, evitand colicile biliare.

masca-cu-ulei-de-masline-680x365Ulei de masline presat la rece/ Parul uscat – cand uleiul de masline este presat a doua oara se foloseste apa calduta si aburi pentru a se extrage si ultima picatura de ulei, iar caldura din timpul presarii secunde capteaza inclusiv aroma delicata a maslinelor. Astazi, ulei de masline premium este presat la rece, ceea ce inseamna ca pasta de masline este incalzita usor la temepratura camerei pentru a evita pierderea gustului, dupa care este presata la rece pentru a retine gustul o perioada cat mai lunga de timp.

Acest ulei hrăneşte foarte bine părul. Dar trebuie să fie extras la rece. De obicei este mai scump decat celelalte tipuri de ulei şi se găseşte în magazine naturiste .

Este foarte bun pentru părul uscat, dar are efecte terifiante pe părul gras. Daca ai un par mixt, gras la radacina si uscat la varfuri este benefic sa folosesti uleiul doar pe lungimi . Aplica uleiul pe toata lungimea parului evitand complet radacina. Lasa uleiul sa actioneze 2-3 ore. Cu cat mai mult timp  este lasat in par  cu atat actioneaza mai bine.

Un alt secret pentru parul mixt este sa folosesti doua tipuri de sampoane profesionale. Unul pentru par gras la radacina si altul pentru par uscat pentru lungimi.

tratament-unghii-exfoliateUleiul de masline si intarirea unghiilor casante.

De asemenea uleiul de masline este folosit pentru ingrijirea unghiilor. In special cele casante si fragile.

Incalzeste uleiul de masline extravirgin intr-un vas si introdu mainile in acesta. Ramai asa pana se raceste complet uleiul. Repeta acest proces de 3 ori pe saptamana. In scurt timp unghiile tale vor fi mai hranite si mult mai tari, scazand sansele de rupere si exfoliere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *