Uleiul de cocos, ideal pentru tine!

descărcare

1.Ulei de cocos pentru parul tau

Desi pe internet sunt vehiculate o multime de retete de masti de par cu ulei de cocos, care mai de care mai laudate, in realitate exista un   studiu care confirma efectele benefice pentru par. Iata care este reteta utilizata in studiu, cea care da rezultate: ulei de cocos pur aplicat la radacina si pe lungimea parului, lasat sa actioneze aproximativ 10 ore. Asadar, pentru a obtine efectele dorite, aplica uleiul de cocos cu cateva ore inainte de a merge la culcare, lasa-l sa actioneze peste noapte, apoi spala-ti parul cu sampon si balsam. Uleiul de cocos poate fi aplicat si pe parul uscat, intr-o cantitate mica, pentru a proteja varfurile de deshidratare. Insa cel mai bine este sa alegi un ulei care nu are proprietati de penetrare pentru a acoperi cuticula firului de par. Uleiul de masline si cel de avocado sunt alte doua ingrediente care pot penetra cuticula filului de par.

2. Uleiul din nucă de cocos are proprietăţi:

·anti-inflamatoare
·anti-microbiene
·anti-fungice
·anti-virale
·îmbunătăţeşte procesul de absorbţie a substanţelor nutritive

3. Hrana pentru piele – aplicat pe zgârieturi şi tăieturi, uleiul din nucă de cocos formează un film protector, care împiedică pătrunderea prafului, a bacteriilor şi a virusurilor în corp. Uleiul din nucă de cocos grăbeşte vindecarea vânătăilor, reparând ţesuturile afectate. În plus, miroase mult mai bine decât orice unguent pe care l-aţi putea procura de la farmacie!

4. Stres – eliberaţi-vă de oboseala psihică, aplicând ulei din nucă de cocos pe cap şi masând cu mişcări circulare. Aroma naturală de nucă de cocos are un efect extraordinar, calmându-vă şi reducând nivelul stresului acumulat.

5.Demachiant – aplicaţi câteva picături de ulei din nucă de cocos pe o dischetă de vată şi îndepărtaţi machiajul. Efectele sale vă vor lăsa fără cuvinte!

6. Hidratant pentru buze – aplicaţi câteva picături de ulei pe buze, pentru reparare în profunzime; uleiul are şi FPS 4, deci vă veţi bucura şi de puţină protecţie împotriva radiaţiilor ultraviolete!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *