Spargem mituri despre ingrijirea parului!!!

1. Cat de des ne spalam pe cap.

femeie-spalat-cap_d736d419ae

Din povestile de la cafea intre fete, am aflat ca este benefic sa ne spalam pe cap cat mai RAR posibil, altfel il stricam.

Nu putem generaliza aceasta presupunere deoarece fiecare scalp se manifesta in mod diferit. Unele persoane au un exces de sebum care se elimina zilnic si acest lucru nu le permite sa nu alerge la dus o data la doua zile. Alte persoane au un par foarte greu de aranjat astfel ca sunt obligate sa foloseasca diferite produse pentru aranjarea si fixarea parului. Ar fi absurd sa sustinem ca parului ii este mai bine sa stea imbibat in spuma decat sa fie curatat!!!

Cel mai bine este sa speli parul de 3-4 ori pe saptamana insa cu produse profesioniste si potrivite pentru tipul tau de par!

2. Pieptanatul

Un alt MIT adanc inradacinat este pieptanatul des al parului. Se presupune ca peria face miracole si prin periajul foarte des aducem un aport pozitiv sanatatii parului. intradevar este bine sa descalcim parul si sa il pieptanam cu atentie, pentru a nu il rupe! Insa tot acest proces trebuie facut O DATA sau de 2 ORI pe zi in cazul in care schimbam coafura.

Un mic secret important este sa folosesti initial o perie, cu care sa descalcii in mare parul si mai apoi un pieptene, pentru a evita ruperea lui.

par-pieptanat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Tratarea varfurilor despicate.

Varfurile despicate sunt o problema inevitabila pentru orice par, din cauza factorilor exteriori care afecteaza zilnic firul de par. Daca ne uitam la televizor si consultam diferite site-uri ale producatorilor de produse pentru ingrijirea si tratarea parului vom descoperii 100 de produse care ne asigura ca varfurile despicate pot fi reparate.

Nu este adevarat, singura solutie pentru a scapa de varfurile despicate este foarfeca! Parul trebuie tuns o data la 2-3 luni pentru a-i pastra sanatatea si frumusetea. Produsele nu fac decat sa mascheze pentru un foarte scurt timp aceste varfuri, dar nu le pot repara si in timp parul devine tot mai deteriorat.

Stim cat este de greu sa tunzi din par mai ales cand iti doresti sa prinzi vara cu un par lung si sanatos care sa se joace in bataia adiatiilor calde de vant. Tocmai de aceea va anuntam ca parul este ajutat sa creasca daca este sanatos si pentru a fi sanatos trebuie sa nu ne mai speriem de  foarfeca!

foarfeca-par-femeie-taie_30d8bebebc

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: google.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *