Fi si tu un exemplu demn de urmat.

fzujXfKENkrEPGhGXunTVCm1

Daca esti o femeie ambitioasa, iti construiesti o cariera solida sau ai propria afacere si doresti sa te afirmi atat in viata profesionala cat si in cea sociala, iti recomandam sa adopti o atitudine si un stil pe masura.

Un model de inspiratie pentru acest  tip de femeie este legendara Coco Chanel pe nume real (Gabrielle Bonheur Chanel ).  Aceasta femeie este imaginea pura a rafinamentului si elegantei.  Este considerată una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea, alături de nume precum Paul Poiret, Christian Dior, Christian Lacroix, Guy Laroche, Nina Ricci sau Givenchy. Pe langa impactul avut asupra modei, Coco Chanel este un exemplu de urmat in viata. Provine dintr-o familie saraca,  tatal vanzator de tesaturi si  mama croitoreasa, cu sase copii.

Dupa moartea mamei si emigrarea tatalui din cauza conditiei de trai foarte precara, Coco a fost nevoita sa traiasca sase ani in orfelinat. Avand o viata grea lipsita de ajutor din partea familiei, a fost obligata sa se ridice  pe propria putere. Ascensiunea sa nu a fost una usoara insa aceasta femeie a ajuns sa marcheze o lume intreaga prin pasiunea  pentru moda si personalitatea deosebit de puternica pe care o avea.

Stilul lui Gabrielle Chanel a fost revoluționar pentru anii ’20: a creat nu doar haine noi și o noua marcă, ci un nou stil de viață. A creat mai ales pălării și doar după câțiva ani a început să deseneze haine. Mai apoi s-a decis să creeze gențile gigantice, parfumuri (de amintit istoricul Chanel n°5), încălțăminte bicoloră, ceasuri unisex și bijuterii. Interpretând spiritul modernist al epocii, Chanel caută noua imagine de femeie liberă și independentă de bărbați: o femeie liberă, revoluționară, modernă și avangardă. Ceva important de amintit este că Chanel a fost una din primele femei care a îmbrăcat pantalonii.

 

Țesăturile preferate ale lui Chanel erau tweed și jersey, iar tailleur-ul a devenit un must (un necesar). Culorile preferate și cel mai des folosite erau negrul, albul, la care se mai adaugă și albastrul-închis, bejul și griul. Conștientizarea propriul corp, comoditatea, masculinitatea, eventual combinată cu feminitatea sunt principiile de bază cu care Coco prin creațiile sale a sedus femei (și bărbați). Stilul său este cunoscut în istorie ca fiind sinonim cu eleganța, rafinamentul și modernitatea, combinate cu confortul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *