Cauzele caderii parului!

caderea parului

Parul este dependent de ceea ce se intampla cu corpul nostru si este afectat de factorii de mediu.

Caderea parului poate fi cauzata de diferiti factori, de la nutritie deficitara, afectiuni ale pielii si scalpului, dezechilibre hormonale sau stres.  Primul pas pentru a gasi  tratamentul potrivit este  de a identifica, cauza principala care a provocat aceasta manifestare.

In mod normal se pierd 100 de fire de par pe zi. Cu toate ca pare a fi un numar mare, acest lucru este normal. Aceste fire nu sunt foarte vizibile. In momentul in care observi mai multe fire de par, pe perna, perie, sau cand il speli, este timpul sa faci investigatii pentru a evita o situatie mai grava.

 

Afectiuni care determina caderea parului:

Stresul.

Stresul fizic sau mental afecteaza ciclul normal de crestere al parului; manifestarea apare dupa 2 luni de la petrecerea evenimentului neplacut  cand foliculii parului intra in faza de telogen prematur, conducand la stoparea cresterii parului. Controlarea factorilor de stres restabileste cresterea normala a parului.

 Boli de piele

Eczemele, dermatita seboreica sau psoriazisului, pot cauza caderea parului.

Alopecie

Alopecia este termenul medical care defineste caderea parului. Exista doua tipuri de alopecie:

– alopecia areata;

– alopecia androgenica (calvitia);

Afectiuni ale tiroidei

Fie ca este vorba despre hipoactivitatea glandei tiroide (hipotiroidism), sau despre tiroida hiperactiva( hipertiroidism) consecintele sunt aceleasi – caderea parului din cauza dezechilibrului hormonal. Hormonii contribuie la reglementarea functiilor din organism, inclusiv cresterea parului.

Dereglari hormonale

Schimbarile si dereglarile hormonale cauzeaza caderea temporara a parului; acestea pot fi cauzate de sarcina,  administrarea de anticonceptionale, menopauza si afectiunile tiroidei. Organismul are nevoie de cel putin 3 luni pentru a se obisnui cu noile reglementari hormonale, timp in care dezechilibrul hormonal provoaca caderea parului, variatii ale masei corporale, stres, oboseala, acnee etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *