Cum scapi de punctele negre in 3 Pasi!

44498061Indiferent  de varsta si cat de multa grija avem de tenul nostru, punctele negre pot aparea oricui si nu e o placere pentru nimeni. Daca te confrunti si tu  frecvent cu aceasta problema, iata trei retete, care te pot ajuta sa scapi de acestea.

Punctele negre apar de regulă din cauza dilatării porilor, care crează mediul potrivit pentru acumularea secreţiei abundente de sebum. Apar ce mai  frecvent în zona” T” a feţei:  frunte, nas, bărbie.   De obicei, pielea de pe frunte, nas şi bărbie este mai grasă şi produce mult sebum.

Acesta nu este altceva decât secreţia naturală a glandelor sebacee, care protejează pielea. Compusă din acizi graşi şi materii proteice.

Pasul 1: Ceai de musetel.

In primul rand trebuie sa cureti fata in profunzime. Este indicat sa faci o baie de aburi cu ceai de musetel. Prepara ceaiul intr-o oala mai mare si stai deasupra aburilor cu un prosop pe cap pana cand apa se raceste. In urma acestui proces porii tai vor fi foarte dilatati si mult mai  usor de curatat. Sterge fata cu dischete demachiante, insistand pe zona “T”.

Pasul 2: Gomaj cu miere şi cafea.

Poţi face o masca de gomaj dintr-un amestec de miere şi cafea măcinată. Maseaza toata fata in sens circular cu aceasta compozitie, timp de 2 minute. Si de aceasta data insista mai mult in zona cea mai grasa si problematica, zona “T”(frunte, nas, barbie).

Pasul 3: Masca cu albus de ou si lamaie.

Dupa ce ai curatat bine toti porii, pasul urmator este sa ii inchizi pentru a evita crearea unor noi puncta negre in spatiile proaspat curatate. Prepara o masca cu albus de ou si zeama de lamaie. Aplica masca pe toata fata si ramai cu ea  pentru 5 minute. Dupa ce expira timpul, curata fata cu apa calduta fara a folosi sapun sau alte produse demachiante. Este bine de stiut ca masca aceasta va fi putin incomoda deoarece  pielea va fi mai sensibila si vei avea senzatia de usturime si mancarimi din cauza sucului de lamaie. Nu te alarma nu este nimic daunato

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *