3 Pasi esentiali pentru un par frumos.

 

healthy hairParul tau  doreste atentie!

1. Evitati spalatul zilnic.
Un par sanatos este plin de vitalitate si stralucire, fara varfuri uscate. O importanta deosebita in ingrijirea parului este modul in care acesta este spalat. Daca se face abuz si parul este supus acestui proces zilnic, la nivelul scalpului se va distruge echilibrul cantitativ de sebum si uleiuri naturale produse de corp in mod natural pentru protectia parului. Ca urmare parul va deveni uleios si greu de aranjat.
Daca acoradati pauze de cate doua zile, parul va avea un moment de respiro si scalpul nu va mai avea tendinta sa produca mai multe uleiuri pentru a inlocui ceea ce se pierde prin  spalatul zilnic.

2. Tratati parul cu finete.
Parul este o parte sensibila a corpului nostru care este afectata de toti factorii inconjuratori. Tratati parul ca si cand ar fii cel mai finut articol vestimentar de matase pe care il aveti in dulap.
Dupa spalare, primul factorul care va putea afecta parul este prosopul care este menit sa absoarba excesul de apa existent. Acesta nu trebuie sa fie frecat de par in mod agresiv deoarece il va rani. Varfurile se vor despica oferind un aspect de „matura” intregii podoabe capilare.
Parul este infasurat in prosop, rasucit si strans pentru a devenii ca o sugativa pentru apa.
Atentie mare deci la uscare. Nu frecati parul de prosop!!!
Bineinteles ca mai exista varianta foehn-ului care este inevitabila in anumite situatii. Inainte de uscare aplicati produse pe baza de keratina pentru hranirea firului si mai apoi uscati tinand foehn-ul la o distanta de 15 cm de par.
Short Tip: Pentru mai mult volum uscati parul cu capul in jos. Cand ridicati capul, uscati parul in directia opusa  cresterii.

3. Folositi tratamente facute in casa.
Tot ce este natural este bine venit. Pentru hranirea parului folositi masti pe baza de ulei de masline, ou, iaurt, otet, cafea, miere de albine.

EX: MASCA CU OU ULEI DE MASLINE SI MERE DE ALBINE.
• Amestecati intr-un bol un ou. Bateti bine pana primeste o structura spumoasa.
• Adaugati 2 linguri de miere de albine si 3 linguri de ulei de masline extravirgin.
• Amestecati bine si aplicati pe parul uscat. Este indicat sa efectuati aceasta procedura in baie. Compozitia este destul de lichida si probabil veti face putina mizerie. Cel mai usor este sa folositi cada de dus. Aplecati capul in cada si aplicati pe radacina si pe toata lungimea parului compozitia.
• Pastrati masca timp de 1 ora apoi indepartati cu apa calduta si sampon.
• Rezultat: Parul va fi hranit si matasos si isi va recapata stralucirea.
ATENTIE! Cantitatile compozitiei se modifica in functie de lungimea parului.

EX: OTETUL. Intr-un recipient se pune 1 l de apa si 2 lingurite de otet. Amestecati si clatiti parul cu aceasta compozitie. Otetul ofera parului un plus de stralucire.

Short tip: NU lasati apa sa fie prea calda deoarece oul se va aduna si va fi foarte greu de indepartat de pe par.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *