Cum sa iti ingrijesti pielea!

30585-14342-38563-07Pielea reprezintă o suprafață receptorie extrem de vastă, care asigură o sensibilitate diversă, protejează corpul de leziuni mecanice și microorganisme, participă la secretarea unor produse finale ale metabolismului și îndeplinește de asemenea un important rol de termoregulație, execută funcțiile de respirație, conține rezerve energetice, leagă mediul înconjurător cu tot organismul.

Pentru a avea o piele relativ sanatoasa ai nevoie de :

  • alimentatie sanatoasa – Cu fructe , legume, carne alba, branzeturi. De toate, in cantitati acceptabile. Nu trebuie regim alimentar, ci doar o diversificare.
  • fara excesuri alimentare – Nici un aliment nu trebuie consumat in exces.
  • echilibru mental – Fara stres, fara oboseala cronica, fara dependente de produse daunatoare pielii si organismului (tigari, cafea, alcool)
  • exercitii fizice – Mentine elasticitatea pielii, in special ce a corpului.
  • ingrijirea pileii conform tipului acesteia – Atat cu produse naturiste cat si cu produse special create in laboratoare renumite.

Este ideal sa folosesti un produs de ingrijire a pielii dupa fiecare dus. Crema sau lotiunea de corp se aleg in functie de tipul de piele. Pentru o piele normala, poti alege o lotiune de corp cu o textura lejera. In schimb, pentru o piele uscata, este recomandat laptele sau uleiul de corp cu putere de hidratare maxima.

Dar pielea catifelata cu alimentatia potrivita se mentine. Cu varsta, necesarul caloric este in scadere, dar cerintele nutritionale sunt in crestere. Prin urmare, trebuie valorificata fiecare calorie prin consumul de cereale, leguminoase, produse lactate degresate, fructe si legume si portii mici de carne foarte slaba.

Ideal ar fi spun nutritionistii sa finalizezi o masa alcatuita din legume calite cu un bol de fructe de padure. Nu rata insa nici cea mai mica ocazie de a face miscare. Daca esti foarte ocupata, pentru o forma fizica de invidiat e important sa intelegi ca tot ceea ce iti pune corpul in miscare conteaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *